Autorităţile române vor să colaboreze cu cele americane în cazul adopţiei controversate

Autorităţile române vor să colaboreze cu cele americane în cazul adopţiei controversate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că a trimis un mesaj Ambasadei SUA, cu dorinţa de a avea o colaborare şi a se asigura că fetiţa din Mehedinţi adoptată în condiţii controversate de o familie din America este în regulă.

Rl online 0 comentarii

La rândul său, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, l-a asigurat de toată colaborarea sa pentru a verifica starea copilului adoptat de familia de români din SUA, urmând ca luni să se vadă cu acesta pentru a clarifica situaţia. 

Ministrul Muncii a mai spus că este în curs de pregătire o documentaţie care să fie trimisă în SUA pentru o monitorizare post adopţie. "Eu vreau să mă asigur că interesul superior al copilului este respectat şi că acest minor beneficiază de bun tratament. Pregătim deja o documentaţie pe care să o trimitem în SUA pentru că avem memorandumuri de schimb de date şi de colaborare şi legea permite o monitorizare post adopţie şi vom uzita de aceste prevederi ale legii", a precizat oficialul MMJS.

De asemenea, Budăi a precizat că luni, reprezentanţii Corpului de control se vor afla în Dolj şi Mehedinţi pentru a face un raport asupra situaţiei. ”Astăzi am vorbit din nou cu doamna premier, am trimis un mesaj ambasadei SUA, cu dorinţa de a avea o colaborare şi a ne asigura că acest minor este în regulă, atât cât poate fi după episodul prin care a trecut. Corpul de control, luni dimineaţă, vor fi în Dolj şi Mehedinţi, am cerut un raport amănunţit de la faţa locului. Voi primi un raport complet cu evoluţia acestui caz, sper ca şi familia adoptivă să colaboreze, să ne asigurăm, pentru că aceasta este atribuţia Ministerului Muncii, că minorul este stabilizat după această traumă. Este obligatoriu ca minorul să primească şi consiliere psihologică. Facem tot ce este posibil legal, să ne ocupăm, să aflăm starea copilului. Cred că familia adoptivă nu va avea nicio problemă, este interesul major al copilului, să ne asigurăm că acesta este stabil” a spus Marius Budăi, conform antena3.ro.

Fetiţa de opt ani a fost luată de autorităţi din locuinţa asistentului maternal, după ce a fost adoptată de o familie de români din SUA. Momentul a fost filmat de apropiaţii familiei, iar imaginile au fost postate pe Facebook. În filmare se vede cum copilul, disperat, plânge, se prinde de hainele femeii şi strigă ”mami, nu vreau să plec”. Acţiunea a stârnit un val de reacţii negative, sute de persoane cerând clarificarea situaţiei şi verificarea modului în care s-a făcut adopţia.

Comentarii

loading...