Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bărbat trimis în judecată pentru aderare la o grupare care se ocupa de migraţia ilegală

Bărbat trimis în judecată pentru aderare la o grupare care se ocupa de migraţia ilegală

În perioada 2015 - 2016, inculpatul a aderat la un grup infracţional organizat, din care făceau parte persoane de diferite cetăţenii, care avea drept scop facilitarea migrării ilegale din Ucraina în Republica Moldova a unor cetăţeni din Sri Lanka.

Iulian Budușan 0 comentarii

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui au finalizat cercetările iar procurorul din cadrul DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului I.A., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi tentativă de trafic de migranţi.

În fapt, inculpatul I.A., în perioada 2015 - 2016, a aderat la un grup infracţional organizat, din care făceau parte persoane de diferite cetăţenii, care avea drept scop facilitarea migrării ilegale din Ucraina în Republica Moldova a unor cetăţeni din Sri Lanka.

Aceştia doreau să tranziteze România pentru a ajunge în vestul Europei.

La data de 12.03.2016, la intervenţia reprezentanţilor poliţiei de frontieră a Republicii Moldova, a fost depistat şi reţinut un membru al grupării infracţionale de cetăţenie moldovenească pe teritoriul Rep. Moldova, în timp ce încerca să faciliteze migrarea ilegală a unui grup de mai multe persoane în zona râului Prut. În acelaşi timp, lucrătorii de poliţie de frontieră români l-au depistat pe inculpatul I.A. care aştepta pe teritoriul României preluarea grupului de imigranţi.

Dosarul va fi înaintat Tribunalului Vaslui, care urmează a se pronunţa cu privire la vinovăţia inculpatului în cauză.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

loading...