19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBărbatul care a lovit un poliţist local, cercetat în stare de libertate

Bărbatul care a lovit un poliţist local, cercetat în stare de libertate

Biroul de Presă al IPJ Harghita a anunţat, marţi, că “Judecătoria Odorheiu Secuiesc a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus faţă de cel în cauză măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”.

După comiterea faptelor, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind acuzat pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere şi, ulterior, a fost prezentat instanţei de judecată.

IPJ Harghita reaminteşte că faţă de cel în cauză, un bărbat de 37 ani, din Odorheiu Secuiesc, “există date şi indicii că l-ar fi lovit în repetate rânduri pe concetăţeanul său G.R., de 20 de ani, şi a lovit de mai multe ori cu un snowmobil şi autoturismul în care acesta se deplasa şi pe care l-a urmărit din zona turistică Mădăraş, până în satul Sub Cetate din comuna Zetea”.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc, Katona Lorand, a declarat luni, pentru AGERPRES, că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţistul local se afla în timpul liber, într-o pensiune din zona Harghita-Mădăraş, când a fost ameninţat şi invitat să părăsească incinta de către un bărbat, “renumit om de afaceri din Odorheiu Secuiesc”.

Potrivit sursei citate, agentul nu a răspuns solicitării acestuia, iar când a părăsit pensiunea, a fost atacat de cel care l-a ameninţat şi i-au fost aplicate “mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, provocându-i răni grave în zona feţei”.

Katona Lorand a precizat că poliţistul local a reuşit, cu ajutorul prietenilor, să părăsească zona cu un autoturism şi să sune la numărul de urgenţă 112. Ulterior, agresorul a urmărit cu un snowmobil autoturismul, pe o distanţă de aproximativ 20 kilometri, şi a intrat de mai multe ori cu viteză în acesta.

Sursa citată a menţionat că poliţistul local a fost internat în spital cu leziuni multiple în zona feţei şi cu fractură de piramidă nazală.

Adjunctul Poliţiei Locale Odorheiu Secuiesc susţine că incidentul a fost cauzat de faptul că agresorul a fost sancţionat de mai multe ori de poliţistul local şi de colegii acestuia, “fiind nemulţumit de activitatea acestuia şi a agenţilor”.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă