4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBărbatul din Constanţa, acuzat că şi-a ucis fiica, le-a spus anchetatorilor că...

Bărbatul din Constanţa, acuzat că şi-a ucis fiica, le-a spus anchetatorilor că fata s-a sinucis

Bărbatul, care încercase să se sinucidă ingerând o substanţă chimică folosită în agricultură, şi-a revenit, iar miercuri a fost externat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. El a fost audiat de anchetatori şi reţinut pe bază de ordonanţă a procurorului de caz.

Acesta fost prezentat, joi, în faţa unei instanţe a Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de omor calificat.

Potrivit anchetatorilor, în timpul audierilor, bărbatul nu şi-a recunoscut fapta, declarând că el doar a fost martor la sinuciderea fetei sale.

„Inculpatul a încercat să susţină o versiune care să-l exonereze de răspunderea penală şi şi-a construit apărarea susţinând că ar fi fost martor la sinuciderea victimei. (…) El se apără afirmând că a asistat la momentul în care ea s-a sinucis injectându-şi o substanţă otrăvitoare şi nu ar fi intervenit pentru că nu a avut timpul necesar”, au declarat anchetatorii.

Probele administrate în timpul anchetei au demontat, însă, situaţia relatată de suspect, acestea arătând că el este autorul infracţiunii de omor, pe care a comis-o prin sugrumare, au menţionat sursele citate.

„Nu a putut să explice urmele de pe gâtul fetei şi nici alte aspecte care conduc la concluzia că el este autorul faptei. Întrebat despre împrejurările omorului, aşa cum au rezultat ele din anchetă, el nu a fost în situaţia să dea o explicaţie logică”, a mai spus procurorul de caz.

De asemenea, inculpatul a explicat în faţa anchetatorilor că ar fi încercat să se sinucidă din cauza geloziei şi pe fondul unor probleme în familie.

În data de 18 ianuarie, în jurul orei 14.30, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Constanţa au fost sesizaţi că pe raza localităţii Săcele a fost găsit cadavrul unei tinere, alături de un bărbat în stare comatoasă, care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa.

La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care a stabilit că tânăra decedată este o minoră de 15 ani, iar bărbatul transportat la spital este tatăl ei, în vârstă de 47 de ani.

Din probatoriul administrat în cauză, procurorul criminalist a stabilit faptul că minora ar fi decedat prin asfixiere mecanică.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă