15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBarna, după ce a spus că, dacă ar fi fost preşedinte, drama...

Barna, după ce a spus că, dacă ar fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat

”Evident, nu cred că dacă aş fi preşedinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România”, a spus Barna.

”Vreau să clarific o afirmaţie care a fost scoasă din context după emisiunea la care am participat aseară la TVR. Evident, nu cred că dacă aş fi preşedinte nu s-ar mai întâmpla nicio nenorocire în România, dar cred că preşedintele, care conduce CSAT-ul, se poate asigura că instituţiile care se ocupă de siguranţa publică a cetăţenilor funcţionează cum trebuie”, a scris, joi, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta a exlicat faptul că  modul în care au acţionat Poliţia şi celelalte instituţii publice în ultimele două săptămâni ”este rezultatul unei degradări continue de ani de zile, în care nimeni nu a pus nici măcar o întrebare”.

”În viziunea mea, preşedintele nu lucrează doar în timpul crizelor, el trebuie să lucreze mai ales între crize tocmai pentru a preveni disfuncţionalităţile din instituţii care ajung să producă drame. Preşedintele poate impulsiona o reformă la nivelul tuturor instituţiilor din stat, preşedintele poate seta un standard în privinţa modului de lucru între instituţiile statului, preşedintele poate cere de la Guvern respectarea criteriilor de competenţă în numirea oamenilor în instituţii”, a mai scris Barna.

Acesta susţine că, în 5 ani de mandate, ”se pot schimba multe în sistem cu o implicare continuă din partea preşedintelui”.

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, că dacă el ar fi fost preşedintele Romîniei, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că acolo nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi. ”Statul român este pe o traiectorie de faliment funcţional”, spune Barna care afirmă că ”nepotismul ordinar” a scufundat România. În context, candidatul la Preşedinţie al Alianţei 2020 USR PLUS a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ”reprezintă vechea clasa politică care a adus România aici”.

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă