18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBătrână din Iaşi la spital, după ce a băut lichid de parbriz,...

Bătrână din Iaşi la spital, după ce a băut lichid de parbriz, crezând că este apă

Medicii de la spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi spun că bătrâna de 88 de ani suferă de demenţă şi ar fi fost lăsată fără supraveghere acasă. La întoarcere, în noaptea de luni spre marţi, fiul ei a găsit-o într-o stare semicomatoasă, având alături sticla de lichid pentru curăţarea parbrizului.

„Este cu un anumit grad de demenţă legată de vârstă şi din păcate fiind la domiciliu, nesupravegheată, a găsit o sticlă prin gospodărie cu lichid de parbriz, a băut din acea sticlă, iar ulterior familia a găsit-o într-o stare semicomatoasă şi a adus-o la spital”, a declarat, pentru Mediafax, doctorul Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului „Dr. C. I. Parhon”.

Femeia se află acum în secţia de nefrologie cu deficienţă acută renală şi cu manifestări secundare ale intoxicaţiei cu metanol.

„Viaţa pacientei a fost pusă în pericol, a fost confirmat rezultatul IML de intoxicaţie şi este internată în secţia de nefrologie la spitalul Parhon cu dificienţă renală acută şi cu manifestările secundare intoxicaţiei cu metanol, inclusiv tulburări vizuale legate de această intoxicaţie”, a spus Ionuţ Nistor.

Potrivit medicilor, bătrâna a avut noroc pentru că a fost găsită la timp de familie, iar cantitatea de lichid pentru parbriz ingerată nu a fost foarte mare.

 

Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă