14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBihor: Mijloace de transport în valoare de 233.000 de lei, indisponibilizate la...

Bihor: Mijloace de transport în valoare de 233.000 de lei, indisponibilizate la frontieră

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, primele două autoturisme – un Ford şi un BMW – au fost descoperite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota, judeţul Arad, fiind conduse de doi cetăţeni români, în vârstă de 26 şi 31 de ani.

Verificând documentele, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismele, în valoare totală de 123.000 lei, figurează ca bunuri căutate pentru confiscare, alerte emise de autorităţile din Germania, respectiv Italia.

În acelaşi punct de frontieră a fost depistat şi un alt autoturism, în valoare de 70.000 de lei, bun căutat pentru confiscare de autorităţile din Marea Britanie. Era condus de un iranian, în vârstă de 44 de ani.

Totodată, un cetăţean polonez, de 48 de ani, a încercat să intre în ţară conducând un automărfar şi o semiremorcă, ambele înmatriculate în Polonia. La verificarea documentelor s-a descoperit că semiremorca, în valoare de 40.000 de lei, era căutată pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă emisă de Polonia.

Toate autovehiculele descoperite au fost indisponibilizate la sediul instituţiei până la finalizarea cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă