11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBilanţul tragic al fenomenele meteorologice

Bilanţul tragic al fenomenele meteorologice

“Cinci persoane, o mamă şi patru copii, au fost surprinse de o viitură. Femeia a fost salvată, un copil a fost găsit decedat seara trecută, iar în această dimineaţă a fost găsit al doilea minor, de asemenea decedat. Ceilalţi doi copii sunt căutaţi în continuare de echipe formate din pompieri, poliţişti şi jandarmi. De asemenea, 37 de persoane au fost salvate de angajaţii MAI, iar alte 100 s-au autoevacuat”, se precizează într-un comunicat al MAI.

Conform aceleiaşi surse, peste 7.200 de angajaţi din structurile ministerului au acţionat noaptea trecută şi sunt în continuare la datorie pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi hidrologice. În 24 de ore au fost emise 12 avertizări meteorologice şi 14 hidrologice, multe dintre acestea fiind de tip atenţionări de fenomene imediate.

“În total, la nivelul celor 15 judeţe au fost afectate 559 case, 42 anexe gospodăreşti, 56 beciuri/subsoluri, 142 curţi, 3 clădiri aparţinând unor instituţii publice şi 7 autovehicule. Traficul rutier este blocat pe drumul judeţean 102C, în judeţul Prahova din cauza surpării carosabilului pe o lungime de 15 m şi a fost afectat temporar pe alte 7 drumuri naţionale (DN 17D/BN, DN 10/BZ, DN 2/BZ, DN 5/GR+IF, DN 24C/IS, DN 6/IF şi DN 1B/PH) şi 2 drumuri judeţene (DJ 172B/BN şi DJ 201/IL)”, se menţionează în comunicat.

În continuare sunt intervenţii în desfăşurare în 10 judeţe, chiar dacă fenomenele meteorologice şi hidrologice s-au redus ca intensitate şi situaţia tinde să se normalizeze.

“Recomandăm populaţiei din zonele aflate sub avertizări să evite deplasările în zonele cursurilor de apă pentru a nu fi surprinse de eventuale viituri şi să colaboreze cu autorităţile locale şi centrale în cazul în care se impune evacuarea anumitor zone. Toate măsurile luate de angajaţii MAI au ca scop protejarea populaţiei şi a bunurilor”, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă