Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii, în creştere continuă

Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor respiratorii, în creştere continuă

Peste 2.500 de bistriţeni au fost diagnosticaţi, în intervalul 14-20 ianuarie, cu diverse forme de viroze respiratorii, iar 65 dintre ei au necesitat internarea în spital, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.

Rl online 0 comentarii

Medicii de familie au diagnosticat trei cazuri de gripă, unul la grupa de vârstă 15-49 ani şi două la grupa de vârstă 50-64 ani, însă niciunul dintre pacienţi nu a ajuns în spital.

În ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare, acestea au înregistrat o creştere cu aproximativ 20% faţă de săptămâna precedentă, fiind raportate 2.250 de îmbolnăviri, cu 24 de internări, din rândul celor spitalizaţi 17 fiind copii cu vârsta cuprinsă între câteva luni şi 14 ani.

Numărul cazurilor de pneumonie, a crescut, la rândul său, cu circa 10%, fiind puse 249 de astfel de diagnostice, cu 41 de internări.

Dintre pacienţii cu pneumonie care au necesitat spitalizare, 13 sunt bebeluşi cu vârsta de până la un an, iar alţi 10 sunt copii cu vârste între 2 şi 14 ani.

În perioada 14-20 ianuarie, nu a fost raportat niciun deces cauzat de viroze respiratorii.

DSP Bistriţa-Năsăud a dispus să se ia măsuri suplimentare în şcoli şi unităţile spitaliceşti, în vederea limitării cazurilor de îmbolnăvire, fiind realizate triaje zilnice în rândul elevilor, în timp ce în spitale a fost redus programul de vizitare a bolnavilor şi numărul vizitatorilor.

În plus, a fost solicitată suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, care se vor administra la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în funcţie de solicitări.

Comentarii

loading...