15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Bode: Unele dintre recomandările Avocatului Poporului pot fi puse în practică

Lucian Bode a spus, miercuri seară, că verificarea Avocatului Poporului a pornit de la o sesizare primită de la o persoană din oraşul braşovean Victoria, unde se reclama lipsa serviciului de noapte în Poliţie.

„Nu am reuşit să studiez în detaliu acest raport şi cu siguranţă lucruri semnalate acolo pot fi analizate şi puse în practică de către MAI, dar în acelaşi timp, trebuie să spunem adevărul: lipsa procedurilor de intervenţie a poliţiştilor – una dintre recomandări – este un neadevăr. Nu poţi să spui că nu ai proceduri, procedurile există. (… ) În al doilea rând, am văzut că se fac recomandări legate de dotări. Sunt de acord că în structurile MAI este nevoie de investiţii, dar nu putem să nu ne uităm că în ultimii ani acest lucru s-a întâmplat. Nu se poate întâmpla peste noapte”, a afirmat Lucian Bode, la Antena 3.

El a dat exemple achiziţia a 26.000 de pistoale, 5.000 de maşini noi şi de echipamente de protecţie pentru Poliţia Română.

„Am înţeles sesizarea şi preocuparea doamnei Renate Weber, Avocatului Poporului în ansamblu, că este o instituţie. Unele propuneri sunt deja îndeplinite, altele sunt în curs de realizare şi, sigur, tot timpul este loc de mai bine”, a adăugat Bode.

Ministrul de Interne a precizat că anul trecut au fost modernizate „câteva sute” de sedii ale Poliţiei, iar pentru acest an sunt propuse spre modernizare 40 de sedii. El a reafirmat că sunt 180 de sedii de poliţie fără toaletă, catalogând situaţia drept „o ruşine pentru Poliţia Română” şi anunţând că se alocă fonduri pentru remedierea situaţiei.

Citește și: Avocatul Poporului atrage atenția că numărul polițiștilor este „insuficient”

Ultima oră
Pe aceeași temă