Bogdan Licu

Bogdan Licu

Bogdan Licu este propus de ministrul Justiției să devină prim-adjunct al procurorului general

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, îl propune pe magistratul Bogdan Licu pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general al României.

Mihai Diac 0 comentarii

Procurorul Bogdan Licu este cel care deține, interimar, funcția de procuror general al României și este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general.

Acceptarea candidaturii lui Bogdan Licu de către ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost anunțată, luni, printr-un comunicat de presă al Ministerului Justiției. Potrvit aceluiași document, ministrul Justiției a propus-o pe Maria Magdalena Militaru pentru funcţia de adjunct al procurorului general. Maria Magdalena Militaru este, în prezent, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Tot prin decizia ministrului Justiției, pentru funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ este propusă procuroarea Adriana Denisa Cristodor.

Decizia finală de numire în funcția de prim-adjunct al procurorului general urmează să fie luată de șeful statului, Klaus Iohannis, și să intre în vigoare în urma emiterii unui decret prezidențial.

Bogdan Licu a evitat să le răspundă jurnaliștilor în momentul în care a fost întrebat de ce nu candidează la funcția de procuror general, ci doar la funcția de prim-adjunct al procurorului general. 

Comentarii

loading...