Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Botoşani: Toţi porcii mistreţi din zona focarelor de pestă porcină africană vor trebui împuşcaţi

Botoşani: Toţi porcii mistreţi din zona focarelor de pestă porcină africană vor trebui împuşcaţi

Toţi porcii mistreţi din zona focarelor de pestă porcină africană (PPA) înregistrate în judeţul Botoşani vor trebui împuşcaţi, ca măsură preventivă pentru prevenirea răspândirii virusului, a declarat marţi, pentru Agerpres, prefectul Dan Şlincu.

Rl online 0 comentarii

Acesta a cerut proprietarului fondului de vânătoare Ibăneşti, care se întinde pe raza localităţilor Pomârla şi Ibăneşti, să recurgă la împuşcarea mistreţilor. Solicitarea a fost făcută după ce pesta porcină africană a fost confirmată, luni, la alţi doi porci mistreţi găsiţi morţi pe raza comunei Pomârla.

"Împuşcarea porcilor mistreţi este prevăzută în planul naţional de măsuri împotriva PPA. Proprietarii fondurilor de vânătoare nu ar trebui să fie îngrijoraţi, pentru că ei primesc despăgubiri şi pentru fiecare porc mistreţ găsit mort sau împuşcat pe fondul care le aparţine", a afirmat Şlincu.

Acesta a susţinut că intensificarea acţiunilor de vânătoare pe fondul de la Pomârla şi Ibăneşti se impune cu atât mai mult cu cât proprietarul fondului nu a îndeplinit cota de recoltare care a fost stabilită de autorităţi.

În ultima lună, în Botoşani a fost confirmat virusul PPA la zece porci mistreţi şi patru porci domestici.

Comentarii

loading...