6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBraşov: 700.000 de beculeţe vor lumina, de sărbători, străzile din centrul orașului

Braşov: 700.000 de beculeţe vor lumina, de sărbători, străzile din centrul orașului

Conform unei informări transmisă de municipalitatea braşoveană, montarea ornamentelor luminoase a început marţi, urmând ca operaţiunea să fie finalizată până la 1 decembrie. Ca şi anul trecut, startul pentru “Braşov oraş din poveste” va fi dat pe 1 Decembrie, când este şi Ziua Naţională a României, a precizat sursa citată.

“Şi în acest an venim cu un nou concept pentru iluminatul de sărbători. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu firma care se ocupă de iluminat, am stabilit ca tema din acest an a iluminatului festiv să readucă în sufletul tuturor frumuseţea ninsorii şi a zăpezii. 700.000 de beculeţe vor lumina străzile din centrul oraşului şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Îi aştept pe toţi braşovenii să aprindem, împreună, luminiţele în seara de 1 Decembrie şi să întâmpinăm sărbătorile de iarnă cu bucurie şi speranţă”, a declarat, conform sursei citate, primarul George Scripcaru.

Conceptul de Iluminat Festiv al Braşovului pentru sărbătorile de iarnă din acest an, realizat de o firmă de profil, poartă titlul “Dans de vifor!”.

Anul acesta, pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric vor fi vor fi montate ornamente luminoase de Crăciun. În zona dintre strada Nicolae Iorga şi Piaţa Unirii vor fi montate 269 de ornamente cu înălţimi între 1 şi 3 metri, la care se adaugă decoraţiunile de pe Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu ţurţuri de pe străzile M. Weiss, Postăvarului, Apollonia Hirscher şi Diaconu Coresi, copacii din luminiţe din Parcul Titulescu şi de la Casa Căsătoriilor, fântâna arteziană şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, la care se adaugă brăduţii din Piaţa Unirii şi Piaţa Enescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă