15 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Braşov: Şoferul ambulanţei care s-a urcat băut la volan a fost demis

Potrivit sursei citate, Consiliul de administraţie al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Braşov s-a întrunit miercuri, în şedinţă, pentru a discuta cazul şoferului implicat în accidentul de marţi seara, fiind luată decizia desfacerii contractului de muncă. Ambulanţierul avea o vechime de 18 ani în cadrul instituţiei.

După producerea accidentului, şoferul ambulanţei, în vârstă de 56 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu.

Accidentul s-a petrecut marţi seara, în jurul orei 20,00, pe DN 1 între Şercaia şi Mândra, după ce şoferul a pierdut controlul volanului, s-a lovit de un parapet metalic, după care a intrat în şanţul din partea dreaptă a drumului. În ambulanţă se aflau un bărbat de 43 de ani din satul Vad care era transportat la Spitalul din Făgăraş şi asistenta, ambii fiind răniţi după impact, dar conştienţi. Bărbatul a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar asistenta, suspiciune fractură claviculă, stânga. Ambii au fost transportaţi la spital cu o altă ambulanţă ajunsă la locul accidentului.

La testarea conducătorului ambulanţei din punct de vedere al prezenţei alcoolului, rezultatul a fost de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat.

Ultima oră
Pe aceeași temă