23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBraşov: Tabără de vară pentru cercetaşi, la Predeal

Braşov: Tabără de vară pentru cercetaşi, la Predeal

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Agerpres, de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), desfăşurată sub deviza ”Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, diverse structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

Timp de şapte zile, vor fi organizate activităţi interactive prin care participanţii vor fi iniţiaţi în procedee de cercetare şi de orientare în teren, tehnici de alpinism şi de supravieţuire în condiţii de izolare, metode de traversare a unui curs de apă şi alte elemente de tehnică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţul Braşov, precum şi obiective turistice din zonă, menţionează comunicatul citat.

La tabără vor participa 42 de elevi, băieţi şi fete, din întreaga ţară, opt dintre elevi fiind selecţionaţi cu sprijin ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, ceilalţi fiind câştigători ai competiţiei naţionale desfăşurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 20 martie – 22 aprilie 2018.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Asociaţia de Caritate din Armata României ”CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forţelor Terestre şi Direcţia Calitatea Vieţii Personalului din MApN, cu sprijinul unor sponsori, potrivit sursei citate.

Cele mai citite

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă