Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breaking News. Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von Der Leyen

Breaking News. Adina Vălean a fost acceptată de Ursula von Der Leyen

Adina Vălean va primi portofoliul Transporturilor, după o întâlnire cu Ursula Von Der Leyen.

Redacția Online 0 comentarii

Marți seară, liderul grupului socialiștilor din Parlamentul European a avertizat-o pe Ursula von der Leyen că grupul va vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie.

În acest moment, comisia von der Leyen e compusă din 15 bărbați și 11 femei. Premierul Ludovic Orban a trimis două propuneri pentru a ocupa această funcție : Adina Vălean și Siegfried Mureșan.Ursula von der Leyen a avut o întâlnire cu Adina Vălean imediat după ce a primit propunerea oficială din partea României.

Guvernul de la București s-a încadrat astfel în termenul scurt de până Miercuri, 7 noiembrie 2019 votarea noii comisii fiind prevăzută să aibă loc în sesiunea plenară de la Strasbourg, pe data de 27 noiembrie.

Ursula von der Leyen a promis Parlamentului European că va forma o Comisie cu un număr egal de femei și bărbați, dar a primit o lovitură după ce Franța l-a propus pe Thierry Breton în locul lui Sylvie Goulard, respinsă de eurodeputați dinc auza problemelor de integritate.

 

Comentarii

loading...