13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBREAKING NEWS Dosarul Astra Asigurări - Achitări pe linie!

BREAKING NEWS Dosarul Astra Asigurări – Achitări pe linie!

 

Instața Supremă a dispus definitiv achitarea tuturor persoanelor trimise în judecată în anul 2017 în dosarul falimentului societății de asigurări ASTRA, având un prejudiciu – bazat pe raportările KPMG România – de aproximativ 200 de milioane de euro.

Achitările au fost date pe considerentul că fapta nu este prevăzută de legea penală.

În primă instanță, Curtea de Apel București, a condamnat-o pe Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritate de Supraveghere Financiară) la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în dosarul falimentării Astra Asigurări, fiind cea mai mare pedeapsă în acest dosar. Alți cinci membri ai board-ului au primit închisoare cu suspendare, în timp ce trei directori au fost achitați.

Instanța a lăsat nesoluționată latura civilă, urmând să se deschidă un proces separat.

În acest dosar a fost trimis în judecată şi Dan Adamescu deși acesta decedase. Instanța a decis încetarea procesului împotriva sa după ce massmedia a sesizat abuzul.

România Liberă a dezvăluit motivarea politică și declinul celei mai mari societăți de asigurare pus la cale de premierul care a căutat distrugerea ziarului România Liberă – Victor Ponta.

Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Adrian George Matei.

 

Citește mai jos toate dezvăluirile făcute de România Liberă în dosarul ASTRA ASIGURĂRI.

Atac final la Ziarul România Liberă

Falimentul Astra Asigurări. Cronologia şi dedesubturile

KPMG, Ponta și austriecii

Plăți ilegale de 54.000 de euro pentru Speranța Munteanu (KPMG)

Lichidarea controversată a Rocar SA, controlată de Speranța Munteanu (KPMG)

 

 

 

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații care a dezvăluit situații și acte de corupție din România. Printre cele mai cunoscute relatări se numără dezvăluirile despre legăturile Speranței Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef SIE - Gabriel Predoiu, despre malaxorul DNA din Ploiești (Ana Maria Pătru), și dezvăluirile despre păienjenișul fostei conduceri de la Unirea Shopping Center dar și ale clanului Stan (patronii Stanbox) - pe aceeași rețetă cu cea a lui Ion Rădoi (contractul de asociere dintre Metrorex și firma sindicatului condus de Ion Rădoi)
Cele mai citite

Ucrainenii au spart sistemul informatic de vot al Rusiei

Rusia organizează sâmbătă a doua zi a alegerilor prezidenţiale, preconizate să fie câștigate din nou de actualul președinte Vladimir Putin. Scrutinul nu a fost...

Liderii liberali au luat trenul de la Barcelona la Madrid

Liderii liberali s-au deplasat de la Barcelona la Madrid cu trenul. Aflați în Spania, într-o vizită, aceștia au ajuns la destinație în aproape...

Sebastian Burduja: “România are nevoie de energie în 3D-descentralizată, digitalizată şi decarbonizată”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat importanța Proiectului de Ordonanță care vizează eliminarea taxei pe soare pentru prosumatori, argumentând că aceasta aduce claritate în...
Ultima oră
Pe aceeași temă