16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBreaking News. Kovesi a fost desemnată oficial procuror-șef european

Breaking News. Kovesi a fost desemnată oficial procuror-șef european

“Laura Codruța Kovesi a câștigat acum în mod categoric votul pentru poziția de procuror șef european în Consiliul Uniunii Europene. Candida noastră a obținut 17 voturi din 22 de voturi exprimate. Este o victorie categorică. A câștigat dreptatea.
A câștigat justiția. A câștigat România oamenilor cinstiți.
Felicitări , Laura Codruta Kovesi!”, a scris, joi, eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan pe Facebook.

Fosta șefă a DNA a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate. 

UPDATE

Laura Codruţa Kovesi a declarat joi că votul dat pentru ea de către ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene pentru funcţia de procuror şef european reprezintă o recunoaştere a activităţii depuse de întreg sistemul de justiţie din România.

“Este un pas important în procedură. Această procedură nu este finalizată şi va trebui să aşteptăm decizia oficială. (…) Cu privire la votul de astăzi, cred că e o recunoaştere a activităţii depuse de întreg sistemul de justiţie, în egală măsură, cred că este o reuşită a tuturor românilor care în ultimii ani au susţinut lupta anticorupţie şi au apărat statul de drept, în special atunci când au fost momente mai dificile. Cred că a contat şi faptul că eu am obţinut primul loc în urma interviului tehnic, dar cred că acest vot, la fel cum a fost şi votul din Parlamentul European, este un vot de încredere, de susţinere a unei societăţi care a sprijinit justiţia şi valorile europene şi fără ajutorul cărora nici eu nu aş fi reuşit. Sper ca această numire, dacă se va finaliza, şi sper să se finalizeze cât mai curând, să reprezinte pentru toţi procurorii şi judecătorii români o motivare să continue lupta anticorupţie, să apere independenţa justiţiei şi sper să fie un semn că, în ciuda tuturor obstacolelor, în cele din urmă profesionalismul şi consecvenţa sunt singurele care sunt importante atunci când vrei să reuşeşti”, a declarat fosta şefă a DNA într-o intervenţie telefonică la Digi 24, potrivit Agerpres. 

UPDATE

,,Mă bucur că Laura Codruţa Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre”, a transmis și liderul grupului grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș.

 „Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruţa Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre şi, astfel, are cale liberă pentru funcţia de procuror-şef european. O felicit, este meritul ei că a ajuns aici şi a convins prin integritate şi competenţă dovedită în conducerea DNA şi a Ministerului Public.
Am reuşit împreună cu colegii din Alianţa USR PLUS şi din grupul Renew Europe să acţionăm coordonat pentru a depăşi blocajul politic care a existat până acum în parte şi datorită împotrivirii guvernului PSD. Din fericire, Franţa şi guverne ale statelor membre cu care am avut discuţii în ultimele luni şi-au schimbat poziţia şi azi au votat pentru candidata română, aşa cum ar fi trebuit să se întâmple de la început dacă PSD nu ar fi acţionat invers faţă de interesul României”, a afirmat Cioloş.

 

Cele mai citite

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă