12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBreaking News. Ministrul de Interne a demisionat după crima de la Caracal

Breaking News. Ministrul de Interne a demisionat după crima de la Caracal

UPDATE 13.00: Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, ar putea prelua, interimar, funcția de ministru al Afacerilor Interne.

————————————————

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat, marți, demisia, în contextul scandalului izbucnit după crima oribilă de la Caracal, a cărei victimă a fost Alexandra, o elevă de 15 ani.

Nicolae Moga a precizat, în scurta sa declarație de marți, că demisionează “în urma activității deficitare” a angajaților acestui minister, în contextul situației de la Caracal. Nicolae Moga a deținut funcția de ministru de Interne doar șase zile.

Deși și-a anunțat demisia, Nicolae Moga participă, totuși, la ședința de marți a CSAT, convocată de președintele Iohannis. În această ședință se discută un raport al MAI cu privire la acțiunile acestei instituții în cazul de la Caracal. Pe de altă parte, la ședință va participa, aproape cu certitudine, și un reprezentant al STS (deși STS nu are reprezentant permanent în CSAT) pentru a prezenta și punctul de vedere al STS, în calitate de administrator al sistemului de urgență 112.

——————————————————–

Amintim că, în același context, generalul locotenent Ionel Sorinel Vasilca (53 de ani) și-a depus demisia din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

Anterior, șeful Poliției Române, chestorul Ioan Buda, a fost demis, vineri seară, la propunerea noului ministru de Interne, Nicolae Moga. De asemenea, sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că l-a chemat din concediu pe prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacşu, pentru a-l demite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă