Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Breaking News. Serviciul de Informații și Securitate trece în subordinea lui Igor Dodon

Breaking News. Serviciul de Informații și Securitate trece în subordinea lui Igor Dodon

Parlamentul a aprobat marți în prima lectură un proiect de lege prin care îi sunt acordate mai multe mecanisme de control președintelui țării asupra Serviciului de Informații și Securitate.

Rl online 0 comentarii

Potrivit inițiativei, directorul SIS va fi numit de Parlament la propunerea președintelui Republicii Moldova, așa cum a fost și până la sfârșitul anului 2016, scrie radiochișinău.md.

Autorii proiectului, deputații socialiști, susțin că în 2016, cu puțin timp înainte de învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte, reducerea atribuțiilor șefului statului în domeniul securității a fost nemotivată.

„Astfel, la nivel de propunere a candidaturii va trebui să participe președintele, iar la nivel de decizie finală – să participe Parlamentul”, a declarat președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco. 

Și Serviciul de Protecție și Pază de Stat se va subordona președintelui Republicii Moldova. 

Comentarii

loading...