7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBucureștenii au primit liber la circulație pe Pasajul Ciurel

Bucureștenii au primit liber la circulație pe Pasajul Ciurel

Obiectivul de infrastructură este un pod hobanat peste Dâmboviţa, cu trei pasaje supraterane şi nouă bretele rutiere, care simplifică foarte mult legătura dintre două artere ciorculate ale Capitalei – Şoseaua Virtuţii şi Splaiul Independenţei.

”Începând din această dimineață, bucureștenii pot circula pe Ciurel (1 pod hobanat peste Dâmbovița, 3 pasaje supraterane și 9 bretele rutiere) care simplifică foarte mult legătura dintre cele două artere – Șoseaua Virtuții și Splaiul Independenței. În etapa a doua a investitiei, pentru care sunt aprobate atât proiectul tehnic, cât și culoarul de exproprieri, se construieste drumul expres între Nod Virtuții și Autostrada A1”, a anunțat gabriela Firea pe facebook.

Primarul General al capitalei nu a uitat, totuși, și să arunce vina pentru întârzierea lucrărilor în curtea contracandidaților ”Dreptei”, menționând că ”din păcate, timp de zece ani această investiție a stagnat din cauza intereselor meschine, dovedite ulterior și nelegitime în instanță, ale unor ONG-iști care acum au tupeul să aspire la funcțiile de primar, al sectorului 6, respectiv al Capitalei”.

Vineri, ea a reproşat întârzierile apărute la acest proiect proprietarului unei case din zonă, membru al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care a atacat în instanţă autorizaţia de construire. Gabriela Firea a spus că proiectul, demarat în urmă cu 14 ani, ar fi trebuit să fie gata demult, dar că a fost blocat în instanţă aproape zece ani.

“Zece ani de procese, zece ani de tribunale. În afară de pierderea acestui timp extrem de preţios, este vorba şi de pierderi financiare, pentru că s-au plătit în plus aproape zece milioane de euro constructorilor care nu puteau lucra sau lucrau cu încetinitorul din cauza acestor procese care s-au derulat în anii trecuţi. Abia de patru ani s-a putut lucra consecvent”, a spus ea.

Cele mai citite

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă