11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBucureștiul e distrus. Cum pot fi salvați ultimii locuitori

Bucureștiul e distrus. Cum pot fi salvați ultimii locuitori

Un scenariu apocaliptic pornește de la ideea că, în anul 2143, orașul București va fi transformat în ruine, iar ultimii lui locuitori se luptă să supraviețuiască.

Scenariul este aplicat în camera unui joc de tip “Escape Room”, inaugurat joi, în București, cu sprijinul companiei Apa Nova. Echipa de până la șase jucători are misiunea de a repune în funcțiune o stație de tratare a apei. În această acțiune, concurenții învață, pas cu pas, etapele necesare obținerii apei potabile.

Noua cameră interactivă se numește “H2Out – Powered by Apa Nova”.

”Oamenii trebuie să înțeleagă că apa este o resursă finită, iar apa potabilă este un produs finit. Mecanismul jocului interactiv transmite jucătorilor eforturile considerabile din spatele oricărui pahar de apă potabilă. De multe ori, complexitatea proceselor de producție, tratare și distribuție din spatele fiecărui pahar de apă este necunoscută pentru consumatori, lucru pe care dorim să îl schimbăm. De aceea, Apa Nova a creat acest instrument neconvențional, o premieră în manieră de comunicare pentru o companie cu un profil și domeniu de activitate precum cel al nostru”, a explicat, joi, Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Pentru camera de joc inaugurată joi, publicul – țintă este format din elevi de liceu și tineri de până la 35 de ani. Cunoștințele predate în școală sunt suficiente, dar pe lângă acestea sunt puse la încercare spiritul de observație, ingeniozitatea și viteza de reacție a concurenților. De altfel, întreaga probă trebuie rezolvată într-un timp maxim de o oră.

Locația folosită pentru acest joc interactiv a fost deschisă în anul 2015 și dispune de cinci camere “Escape Room”. Camera denumită “H2Out – Powered by Apa Nova” a fost amenajată în ultimele patru luni. 

Printre obiectivele acestei investiții este și garantarea siguranței participanților la jocul interactiv. Astfel, cei închiși în “Escape Room” au permanent comunicare prin interfon cu organizatorii jocului, iar dacă doresc să se retragă din joc pot acționa un buton de alarmă, care le permite să iasă din cameră imediat.

Spațiul folosit pentru această activitate beneficiază și de aviz ISU.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă