10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBucureștiul va avea Poliția Animalelor

Bucureștiul va avea Poliția Animalelor

“Elementul de noutate al acestei organigrame este faptul că apar două noi structuri pe care, la ora actuală, dezvoltarea şi evenimentele care se succed le impun. E vorba de Poliţia Animalelor, o structură pe care Municipalitatea nu a avut-o. Iar a doua structură, în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE, se cheamă Poliţia Centrului Istoric, o structură care se va ocupa exclusiv de Centrul Istoric, din toate punctele de vedere: trafic, ordine şi linişte publică, salubritate, control pe partea de risc seismic, faţade, risc seismic II şi tot ce trebuie”, a declarat Daniel Răşică, director general al Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, citează Agerpres.

El a adăugat că în baza noii hotărâri se desfiinţează trei posturi de director general adjunct, care “se suprapuneau în totalitate în atribuţiuni cu directorii executivi pe care îi aveau în subordine”.

Consilierul municipal ALDE Tudor Tim Ionescu a reamintit, în cadrul şedinţei, că înfiinţarea Poliţiei Animalelor este una dintre măsurile prevăzute în Strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în municipiul Bucureşti, adoptată în unanimitate de CGMB pe 27 aprilie 2017.

“Este extrem de utilă această Poliţie a animalelor. În acest moment nu există o astfel de structură în ţară. A existat pentru o perioadă de un an, în subordinea ANSVSA, dar a fost doar pe hârtie şi după aceea a fost desfiinţată, pentru că practic nu a avut niciun fel de rezultate şi cred că Poliţia Locală poate să fie imboldul şi poate să dea semnalul la nivel naţional, de ce nu, pentru reînfiinţarea acestui departament, care înseamnă de fapt specializarea unor poliţişti locali, care şi acum au în atribuţii, conform art. 6, lit. e), să sancţioneze şi să intervină dacă există o nerespectare a legislaţiei în zona protecţiei animalelor. Este un lucru extrem de cerut de cetăţenii Municipiului Bucureşti”, a spus el.

Conform anexei proiectului de hotărâre, Direcţia Centrul Istoric va avea în subordine Serviciul Ordine Publică Centrul Istoric (52 de posturi), Biroul Sesizări Centrul Istoric (şase posturi) şi Compartimentul Supraveghere şi Control (6 posturi). De asemenea, Direcţia Centrul Istoric va avea un director executiv şi un director executiv adjunct.

Totodată, în cadrul Direcţiei Siguranţă şi Ordine Publică va fi înfiinţat Serviciul Poliţia Animalelor, alături de Serviciul Ordine şi Linişte Publică, Monitorizare Obiective, Serviciul Circulaţie Rutieră şi Serviciul Patrulare Parcuri. Serviciul Poliţia Animalelor va avea nouă posturi, dintre care: un şef serviciu, un inspector şi şapte poliţişti locali.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă