15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBugetele SRR şi SRTV, avizate favorabil de comisiile de cultură

Bugetele SRR şi SRTV, avizate favorabil de comisiile de cultură

Proiectul de buget al SRR a fost votat cu trei voturi “împotrivă”, iar cel al SRTV a fost avizat cu 15 voturi “pentru”, şi 6 voturi “împotrivă”.

Proiectul de buget pentru anul 2019 prevede o alocare de 387.561.000 lei pentru Societatea Română de Radiodifuziune, în creştere cu 5,11% faţă de execuţia preliminată din anul anterior.

La capitolul cheltuieli curente sunt prevăzuţi 387.561.000 lei.

Preşedintele director general al SRR, Georgică Severin, a precizat că pentru acest an voucherele de vacanţă nu vor putea fi acordate angajaţilor instituţiei, deoarece a fost mărit salariul minim.

Pentru Societatea Română de Televiziune (SRTV), proiectul de buget pentru anul 2019 prevede o alocare de 410.000.000 lei, în creştere cu 1,67% faţă de execuţia preliminată din anul anterior.

La capitolul cheltuieli curente sunt prevăzuţi 410.000.000 lei.

Preşedintele director general al SRTV, Doina Gradea, a amintit că printre priorităţile conducerii SRTV se numără reabilitarea arhivei de la Jilava. Mai mulţi parlamentari USR au interpelat-o pe şefa TVR în legătură cu necesitatea transparenţei în ceea ce priveşte colaboratorii din SRTV.

La propunerea preşedintelui Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, amendamentele propuse SRR au fost votate în bloc, urmând ca acestea să fie dezbătute de Comisiile de buget-finanţe. Un amendament care viza SRTV a fost respins prin vot.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă