15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBugetul Ministerului de Finanțe a primit raport favorabil în comisiile de buget-finanţe

Bugetul Ministerului de Finanțe a primit raport favorabil în comisiile de buget-finanţe

Deputaţii şi senatorii din cele două comisii de specialitate au avizat proiectele cu 25 voturi “pentru”, 15 “împotrivă” şi o abţinere.

Propunerea de buget pentru Ministerul Finanţelor pe anul 2021 este de 5,424 miliarde de lei credite bugetare, în scădere cu 2,53% faţă de anul precedent. De asemenea, valoarea creditelor de angajament se ridică la 5,714 miliarde lei, mai mare cu 2,71% comparativ cu anul 2020.

Pentru cheltuieli de personal sunt alocate 3,086 miliarde lei, iar pentru bunuri şi servicii 333,664 milioane lei.

La acţiuni generale sunt prevăzute credite bugetare de 35,557 miliarde lei şi credite de angajament de 36,76 miliarde lei.

Potrivit reprezentaţilor Ministerului Finanţelor, aici sunt cuprinse în principal sume pentru plata dobânzii aferente datoriei publice, 16 miliarde le, plata contribuţiei României la bugetul Uniunii Europene, 14 miliarde lei, rambursări credite externe, 1,6 miliarde lei, fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, 59 milioane lei.

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat totodată, cu 25 voturi “pentru”, 15 “împotrivă” şi o abţinere, anexele la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021, inclusiv anexa 3, cu bugetele ordonatorilor principali de credite, în integralitate ei.

Cele mai citite

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...
Ultima oră
Pe aceeași temă