Buzău: Peste 4.300 de familii au renunţat în ultimele luni la sistemul centralizat

Buzău: Peste 4.300 de familii au renunţat în ultimele luni la sistemul centralizat

Regia de termoficare a oraşului Buzău se confruntă cu un val fără precedent de debranşări de la reţea, în ultimele luni peste 4.300 de familii renunţând la serviciile instituţiei.

Rl online 0 comentarii

În acest moment, mai sunt abonate la sistemul centralizat circa 8.000 de apartamente dintr-un total de peste 36.500.

Potrivit directorului Regiei Autonome Municipale Buzău, Aurel Gubandru, instituţia se confruntă cu un număr record de debranşări de la sistemul centralizat.

Motivul debranşărilor este  generat, pe de-o parte, de scumpirea gigacaloriei, plătită de populaţie la un preţ actual de 300 de lei, faţă de 187 de lei cât era până acum, iar pe de altă de informaţiile potrivit cărora RAM Buzău nu va mai putea furniza căldură şi din cauza datoriilor istorice va intra în faliment.

”Avem 4.350 de debranşaţi, de la începutul sezonului cald până acum. Este un record – având branşaţi 12.500 de abonaţi branşaţi, la 1 ianuarie. Acum scăzând 4.350, mai rămân 8.500. În continuare se debranşează oamenii – nu le-am pus restricţie”, a declarat Aurel Gubandru, director RAM Buzău.

În judeţul Buzău, numărul total de apartamente este de circa 36.500.

Până acum, deşi temperaturile au fost scăzute, Regia Autonomă Municipală nu a putut furniza căldură celor care au rămas abonaţi la sistemul centralizat. Societatea trebuie să pună la punct un sistem propriu, independent, de furnizare a căldurii după ce producătorul, Ecogen, a sistat contractul cu RAM.

Comentarii

loading...