6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCamera de Comerţ Româno-Germană, reacţie la derapajele mai multor politicieni

Camera de Comerţ Româno-Germană, reacţie la derapajele mai multor politicieni

„Nu vom refuza niciodată dialogul cu Guvernul României, cu toate că vrem să credem că lucrurile care s-au întâmplat alaltăieri, de exemplu, în ceea ce priveşte mesajele unui consilier de stat nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului României în legătură cu Forumul German. Este o chestiune care pe noi ne preocupă, AHK va reacţiona, printr-o scrisoare adresată Guvernului, prin care ne arătăm speranţa că aceste derapaje nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului român. Suntem încrezători că putem să facem lucruri împreună”, a spus Anastasiu, în cadrul întâlnirii lunare a membrilor Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România).

Dragoş Anastasiu este şi preşedintele grupului Eurolines, cu activităţi în transport şi turism.

Reprezentantul comunităţii germane s-a referit la faptul că Darius Vâlcov, consilierul pe economie al premierului Viorica Dăncilă şi considerat unul dintre creatorii Programului de guvernare al PSD, a publicat, duminică, pe Facebook, fişa medicală a lui Sandu Matei, protestatar #rezist.

Ulterior, postarea a dispărut, Vâlcov scriind: „Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsă”. Dar Vâlcov a făcut o nouă postare în care prezenta articolele care i-au prezentat postarea şi a asociat simboluri naziste cu preşedintele Klaus Iohannis şi Forumul German. Sandu Matei a depus, marţi, o plângere împotriva lui Darius Vâlcov, pentru că a publicat pe Facebook fişa lui medicală. Matei s-a constituit parte civilă şi a cerut daune un milion de euro, pentru a construi un azil de bătrâni.

În plus, în ceea ce priveşte prezenţa AHK România în Coaliţia pentru Dezvoltarea României, atunci când CDR ia poziţie faţă de propunerile Guvernului României, este o oarece pauză, potrivit reprezentantului organizaţiei.

„Avem o dilemă în ceea ce priveşte modul de abordare, pentru că nu mai vrem să insistăm foarte mult, neavând nici prea marea succes în relaţiile directe pe care le-am tot încercat, în prima jumătate de an, atunci când AHK a condus Coaliţia pentru Dezvoltarea României”, a subliniat Anastasiu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă