Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cameră: Oraşul Buftea - reşedinţa judeţului Ilfov

Cameră: Oraşul Buftea - reşedinţa judeţului Ilfov

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat tacit, marţi, un proiect de lege care prevede stabilirea reşedinţei judeţului Ilfov în oraşul Buftea.

Rl online 0 comentarii

"Reglementarea este necesară având în vedere faptul că Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional "Henry Coandă" Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era, la 1 ianuarie 2019, de 22.615 locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari şi Pantelimon. Din punct de vedere al transportului rutier, Buftea este traversată de două drumuri naţionale, DN7 şi DN1A, precum şi de două drumuri judeţene, (...) iar a doua linie de centură a capitalei Bucureşti este planificată să traverseze oraşul Buftea", se arată în expunerea de motive.

Proiectul este iniţiat de deputaţii PSD Florin Iordache şi Marcel Ciolacu şi urmează să fie dezbătut şi votat şi în Senat, care este Cameră decizională.

Comentarii

loading...