13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCampanie reușită. Aproape 500 de persoane din Delta Dunării, consultate gratuit

Campanie reușită. Aproape 500 de persoane din Delta Dunării, consultate gratuit

Consultaţiile au început luni, în satul CA Rosetti, şi au continuat la Cardon, Sfiştofca, Letea şi în oraşul Sulina.

“La Sulina, a fost un adevărat maraton de acordat consultaţii. Programul a început la ora 9,00, iar medicii români şi americani au fost la dispoziţia populaţiei până după ora 21,00”, a declarat, pentru AGERPRES, ofiţerul de Relaţii Publice din cadrul Statului Major al Forţelor Navale, Alina Davies.

Potrivit unei informări publicate sâmbătă pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române, acţiunea umanitară a constat atât în consultaţii de medicină internă, oftalmologie, stomatologie şi pediatrie, cât şi în susţinerea unor cursuri de prim ajutor şi acordarea a circa 200 de truse de igienă orală şi 250 de perechi de ochelari de vedere.

“Atât reprezentanţii medicilor militari ai Forţelor Navale, cât şi partenerii americani au constatat nevoia existentă pentru servicii medicale în zonele vizitate şi şi-au anunţat intenţia de a face din această acţiune umanitară una bianuală”, precizează FNR.

Obiectivul principal al acţiunii româno-americane din Deltă îl reprezintă diversificarea metodelor de instruire a personalului medical şi a modalităţilor de acţiune în sprijinul populaţiei civile.

Colaborarea dintre FNR şi Garda Naţională a statului american Alabama face parte din acţiunile organizate în cadrul unei relaţii de cooperare dintre România şi SUA care există de peste 25 de ani.

În Delta Dunării, zonă care numără aproape 10.000 de persoane, există patru medici de familie, potrivit autorităţilor medicale tulcene.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă