5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCaniculă în sudul și estul țării. De duminică seară, ploi, grindină și...

Caniculă în sudul și estul țării. De duminică seară, ploi, grindină și vijelii în toată țara

Ploile și vijeliile se vor extinde apoi în toată țara, iar meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu pentru toate județele, începând cu ora 18.00. 

O primă avertizare cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie va fi în vigoare de la ora 12.00 și până la ora 18.00, interval în care în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane vor fi vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. 

În sudul și estul țării, în după-amiaza zilei de duminică vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua. 
Meteorologii anunță pentru duminică temperaturi de 35 de grade în Capitală, unde spre seară vântul se va intensifica. Luni, vor fi 29-30 de grade, dar și ploi torențiale, vânt și descărcări electrice.

Potrivit Administrației Naționale ede Meteorologie, care a emis o prognoză specială pentru București, duminică, vremea va fi caniculară după-amiaza, când temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Rusia cere Germaniei să recunoască drept genocid asediul Leningradului

Rusia a transmis Germaniei o "notă" în care cere ca asediul asupra orașului Leningrad, din timpul celui de-al doilea Război Mondial, să fie recunoscut...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă