Caniculă în sudul și estul țării. De duminică seară, ploi, grindină și vijelii în toată țara

Caniculă în sudul și estul țării. De duminică seară, ploi, grindină și vijelii în toată țara

Duminică după-amiază vremea va fi caniculară în sudul și estul țării, iar disconfortul termic se va accentua. În schimb, în vestul, centrul și nordul țării vor fi averse torențiale și vijelii, de la ora 12.00 pentru aceste zone intrând în vigoare o avertizare cod galben.

Rl online 0 comentarii

Ploile și vijeliile se vor extinde apoi în toată țara, iar meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu pentru toate județele, începând cu ora 18.00. 

O primă avertizare cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie va fi în vigoare de la ora 12.00 și până la ora 18.00, interval în care în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane vor fi vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. 

În sudul și estul țării, în după-amiaza zilei de duminică vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia Română, iar disconfortul termic se va accentua. 
Meteorologii anunță pentru duminică temperaturi de 35 de grade în Capitală, unde spre seară vântul se va intensifica. Luni, vor fi 29-30 de grade, dar și ploi torențiale, vânt și descărcări electrice.

Potrivit Administrației Naționale ede Meteorologie, care a emis o prognoză specială pentru București, duminică, vremea va fi caniculară după-amiaza, când temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

 

Comentarii

loading...