Cântăreaţă de muzică populară prinsă cu zeci de mii de euro la negru, învinsă de Fisc

Cântăreaţă de muzică populară prinsă cu zeci de mii de euro la negru, învinsă de Fisc

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală, într-un proces în care cântăreaţa de muzică populară Olguta Novac Berbec a contestat deciziile de impunere emise de ANAF.

Florin Budescu 0 comentarii

Acestea erau urmarea unui control, în care artista a fost găsită cu venituri de aproape 380.000 de lei, pe care nu i-a putut justifica. Cântăreaţa de muzică populară a fost supusă verificărilor Fiscului, fiind considerată persoană cu risc fiscal, arată Adevărul.ro.

Potrivit sursei citate, inspectorii fiscali au constatat că în perioada 2013-2014, artistă a folosit, dintr-o sursă neidentificată, fonduri în valoare de 379.000 lei pentru: restituiri ale unor împrumuturi primite, achiziţii de bunuri mobile, cheltuieli cu vacanţe, călătorii. Inspectorii fiscali au mai descoperit că în aceeaşi perioadă sumele deţinute de artistă în conturi au crescut nejustificat.

Sursa citată mai arată ca pe numele artistei Fiscul a emis decizii de impunere de aproape 61.000 de lei reprezentând impozit pe venit şi aproximativ 29.000 de lei reprezentând accesorii.

Potrivit sursei amintite, artista a spus în instanţă ca 36.000 de euro din banii imputaţi de ANAF provin de la fratele său, care i-a restituit un împrumut de 11.000 de euro şi care a împrumutat-o ulterior cu 25.000 de euro. De asemenea, artista a mai arătat că de la tatăl său, care este pensionar şi care are o pensie de aproximativ 500 de euro pe lună, are 12.000 de euro. Alte sume, a arătat Olguta Berbec Novac, provin din vânzarea unor bijuterii şi a unei maşini "Audi".

În prima instanţă, la Tribunalul Timiş, artista a câştigat procesul cu Fiscul, dar a pierdut definitiv în apel, la Curtea de Apel Timişoara. Judecătorii de aici au arătat, potrivit sursei amintite, că artista nu a fost convingătoare atunci când a justificat sumele de bani provenite de la membrii familiei.

"Dovada certă şi obiectivă a provenienţei sumelor de bani pretins a fi dobândite de la membrii familiei se impunea a fi efectuată prin intermediul unor documente care să ateste şi transferul banilor în patrimoniul beneficiarului", au arătat judecătorii.

Comentarii

loading...