10.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCarantină scurtată în Italia pentru cetățenii UE. Câte zile stai izolat în...

Carantină scurtată în Italia pentru cetățenii UE. Câte zile stai izolat în „cizmă”

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, va semna marţi o nouă ordonanţă, care instituie noi reguli pentru limitarea riscurilor infectării cu noul coronavirus.

Ordonanţa prevede că, “în cazul sosirilor sau revenirilor din ţări membre ale Uniunii Europene, este necesar rezultat negativ la test la plecare, carantină timp de cinci zile şi un nou test la finalul celor cinci zile”. Pentru cetăţenii ţărilor din afara Uniunii Europene, condiţiile de călătorie rămân neschimbate.

Decizia a fost luată pe fondul polemicilor referitoare la posibilitatea deplasărilor cetăţenilor italieni în vacanţe în străinătate.

Facilităţile privind călătoriile în străinătate sunt criticate însă de asociaţiile hotelurilor din Italia. “Nu putem pleca din localitatea de reşedinţă, dar putem merge în Insulele Canare: este absurd; în timp ce 85% dintre hotelurile din Italia sunt nevoite să rămână închise, pentru călătoriile în străinătate este suficient un test la plecare şi la întoarcere. Atunci când am văzut zonele roşii pentru Paşte, mă gândeam că măcar pentru străinătate să fie carantină, în schimb este suficient un test. Iar alte ţări vor profita de acest lucru”, afirmă Bernabò Bocca, preşedintele asociaţiei turistice Federalberghi.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă