FOTO: observatorulprahovean

FOTO: observatorulprahovean

Carantinații din Gornet vor patru milioane euro

Autoritățile locale din comuna Gornet, Prahova, localitate introdusă în carantină pentru două săptămâni, cer în instanță de opt ori mai mult decât au anunțat inițial.

Petronel Tudor 0 comentarii

Curtea de Apel București trebuie să decidă dacă localnicii au dreptate atunci când solicită daune morale și civile sau, dimpotrivă, Departamentul pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat a acționat legal când a impus pe 22 iulie intrarea în carantină pentru două săptămâni a localității prahovene.

Inițial, aceștia au solicitat despăgubiri în valoare de 500.000 euro, bani care, în eventulitatea câștigării procesului, ar urma să ajungă la persoanele prejudiciate de această măsură. Ulterior, cei din Gornet s-au răzgândit și au majorat consistent pretențiile financiare, până la valoarea de 4 milioane euro. Localnicii susțin că nu se impunea măsura plasării întregii localități în carantină având în vedere numărul mic de cazuri noi de infectare cu Covid-19.

“Având în vedere băşcălia şi mizeria făcute de DSU prin dr. Raed Arafat locuitorilor comunei Gornet, jud. Prahova, am solicitat despăgubiri în cuantum de 4 (patru) milioane de euro.”, a anunțat Bogdan Dumitru, avocatul angajat de autoritățile locale din Gornet.

El a solicitat în zadar şefului Departamentului pentru Situații de Urgență emiterea imediată a ordinului de ridicare a carantinei. Conform calendarului, ultima zi de carantină a localității Gornet este marți, 4 august, când se împlinesc cele 14 zile de restricții impuse de autorități, dacă nu cumva DSU va decide prelungirea carantinei locale.

Comentarii

loading...