8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCare sunt cele mai apreciate restaurante și mâncăruri din București

Care sunt cele mai apreciate restaurante și mâncăruri din București

Pe baza preferințelor exprimate de utilizatorii serviciului Uber Eats s-a realizat, la nivelul lunii aprilie 2019, un top al restaurantelor și al felurilor de mâncare.

Clasamentul prezintă un top de cinci restaurante independente și un top de cinci lanțuri de restaurante, precum și o listă a celor mai apreciate preparate culinare.

Topul a luat în calcul datele a sute de mii de comenzi și a cuantificat atât scorul mediu din aplicație atribuit pentru fiecare restaurant sau preparat, cât și numărul de comenzi de până acum.

În topul primelor cinci restaurante independente preferate de utilizatorii Uber Eats se află, în ordine, următoarele localuri: Nicolai, King Rolls, Atelierul de Tarte, Emte Burger & Street Food Gourmet, precum și Aria Gourmet Burger.

Separat, topul primelor cinci lanțuri de restaurante populare în rândul utilizatorilor Uber Eats include rețelele Condimental, Divan, Burger Van, Pep & Pepper și City Grill.

Clienții serviciului de mâncare pentru acasă au mărturisit și care sunt cele mai îndrăgite preparate culinare. Astfel, cea mai populară ciorbă este cea de perișoare de la Ciorbărie. La această categorie, alte variante ar fi ciorba de văcuță de la City Grill, ciorba de linte de la Divan, ciorba de pui rădăuțeană de la restaurantul La Polonice – Fabrica de Ciorbe, precum și ciorba de fasole cu afumătură de la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu.

Cea mai apreciată pizza din București este Pizza Five, oferită de restaurantul Pizza Mania, urmată de Pizza Capricciosa de la Cuptorul cu lemne și de “Cutia Pizza 4 felii” de la Treevi Pizza Al Taglio. Din această categorie, un preparat original este o pizza turcească, denumită Lahmacun, de la Cesme Restaurant.

Din categoria paste, utilizatorii Uber Eats preferă Sara Green, acestea fiind paste integrale cu sos de caju și avocado. Următoarele în topul preferințelor sunt pastele carbonara de la Food Vibe și pastele cu somon de la Mesogios Fish & Seafood Restaurant.

 

Există multe feluri de cartofi prăjiți

Dacă vrem să comandăm cartofi prăjiți, cele mai multe recomandări le-a primit localul Burger Van Home, pentru produsul denumit cartofi prăjiți cu sos cheddar și jalapeno, următoarele recomandări fiind pentru cartofii prăjiți de la Divan Express, respectiv pentru cartofii prăjiți de la Boss Mini Burgers.

Cei mai apreciați burgeri din București sunt Raclette beef burger, care poate fi găsit la restaurantul Emte Burger & Street Food Gourmet, urmat de Honest Burger de la Burger Van.

Restaurantul Japanos a primit cele mai bune calificative pentru Sushi box – salmon mix. Dacă dorim un fel de mâncare mai ușor, putem comanda Hot Turkey Salad de la Salad Revolution, Chef salad de la Journey Pub sau un preparat din categoria celor vegane.

Astfel, topul celor mai bune cinci feluri de mâncare vegane din Capitală include următoarele produse: vegan Zucchini de la restaurantul Arome, vegan „Cheeseburger” de la Sara Green, falafel cu tabbouleh de la Bistro raw vegan, burger vegan cu năut și tofu de la Rawdia, precum și burger vegan de la Sublimme.

 

Cum funcționează serviciul de livrare

Uber Eats este o aplicație de livrare de mâncare destinată celor care vor să consume alimentele acasă, la serviciu sau chiar în parc, adică acolo unde nu vor sau nu pot să și le prepare singuri. Uber își foloseşte tehnologia de preluare a comenzilor și reţeaua de curieri și restaurante pentru a livra eficient mâncare către utilizatori. Aceștia își pot urmări comanda în aplicație, pot modifica cu ușurință punctul de livrare şi pot folosi, pentru a comanda mâncare, acelaşi cont de pe care solicită -curse de -transport Uber.

Serviciul Uber Eats a fost lansat în decembrie 2015 în Toronto, iar acum aplicaţia este disponibilă în peste 290 de oraşe din peste 30 de ţări din întreaga lume, având peste 100.000 de restaurante partenere.

În București, Uber Eats a început să funcționeze în luna mai 2018 și a depășit 600 de restaurante partenere. La acest furnizor de servicii, utilizatorii români nu sunt condiționați de un preț minim al hranei comandate, dar pe lângă costul mâncării se percepe un cost fix de livrare de 7,50 lei, indiferent de cât comanzi.

În România, alte servicii online care oferă produse alimentare sunt Glovo și Foodpanda. Una dintre diferențele dintre aceste servicii se referă la angajații (colaboratorii) lor. Astfel, dacă la o anumită firmă curierul poate decide în orice moment al zilei dacă vrea să se retragă de pe traseu, la o altă companie colaboratorul trebuie să respecte un program pe care-l anunță măcar cu o zi înainte. Curierii nu au statutul unui salariat, ci sunt independenți, tip PFA.

În afară de București, alte orașe din România unde livrarea de alimente a devenit foarte populară sunt Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Potrivit informațiilor furnizate de curieri, perioadele în care se comandă cea mai multă mâncare sunt la prânz și seara – dimineața fiind mai puține solicitări. De altfel, primele comenzi încep să fie primite după ora 10.30. Într-o săptămână, zilele cu cele mai multe comenzi sunt vinerea și sâmbăta. Spre deosebire de serviciile de transport persoane sau colete, unde responsabilitatea este exclusiv a șoferului sau a curierului, în cazul comenzilor de mâncare timpul de livrare este influențat extrem de mult de rapiditatea -bucătarului. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă