Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carlos Ghosn rămâne încă 10 zile în detenţie, la Tokyo

Carlos Ghosn rămâne încă 10 zile în detenţie, la Tokyo

Autorităţile de la Tokyo au prelungit, vineri, cu zece zile perioada de detenţie a preşedintelui demis al Nissan Motor, Carlos Ghosn, în ceea ce pare să fie o dispută diplomatică vizând menţinerea echilibrului de putere în cadrul alianţei Renault-Nissan, informează Reuters.

Rl online 0 comentarii

Ghosn, în vârstă de 64 de ani, a fost reţinut, în Tokyo, la data 19 noiembrie, fiind acuzat de fraudă, iar autorităţile japoneze au aprobat, vineri, extinderea acestei perioade cu maximul permis, de 10 zile, potrivit presei japoneze.

După această perioadă, pentru a-l putea reţine în continuare, până la 10 decembrie, autorităţile japoneze trebuie să facă acuzaţii oficiale sau să prezinte noi acuzaţii, vizând comiterea unor noi infracţiuni.

În cadrul alianţei începute acum 19 ani, Renault controlează Nissan printr-o participaţie de 43%, în timp ce Nissan deţine un pachet de 15% fără drept de vot din partenerul său.

Carlos Ghosn a fost acuzat, la 19 noiembrie, că şi-a subevaluat veniturile cu circa 44 de milioane de dolari, fiind arestat pentru încălcări ale legislaţiei financiare din Japonia. De asemenea, Nissan a anunţat că Ghosn a folosit banii companiei în scopuri personale şi investighează posibile practici necorespunzătoare ale lui Ghosn şi ale directorului Greg Kelly. Ulterior, Ghosn a fost demis, fiind înlocuit de Thierry Bollore, directorul de operaţiuni.

Ghosn este apreciat pentru faptul a redresat Nissan, aflat la un moment dat în pragul falimentului. Născut în Brazilia, din părinţi libanezi şi francezi, Carlos Ghosn şi-a început cariera la Michelin în Franţa, trecând la Renault. S-a alăturat companiei Nissan în 1999, după ce Renault a cumpărat un pachet de control şi a devenit CEO al companiei în 2001.

Comentarii

loading...