15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCarmen Dan, acuzaţii grave la adresa lui Vela

Carmen Dan, acuzaţii grave la adresa lui Vela

fost ministru de Interne în Guvernele Grindeanu, Tudose şi Dăncilă, afirmă că actualul ministru, Marcel Vela, a încălcat legea când a semnat un ordin prin care şi-a delegat toate atribuţiile secretarilor de stat, deşi legea nu permite acest lucru.

“Când un ordin de ministru bate legea!

Concret, în 31 Decembrie, prin ordinul privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Vela își deleagă TOATE ATRIBUȚIILE secretarilor de stat din minister, inclusiv pe cele pe care însăși legea (care-i una pentru toți!) le reglementează în coordonarea directă a ministrului!
Astfel, în coordonarea directă a secretarului de stat pe ordine și siguranță publică trec, printre altele, Direcția de audit public intern, Direcția generală de protecție internă, Direcția generală anticorupție și Corpul de control al ministrului!

Toate aceste structuri, prin actele normative care le reglementează activitatea, dar și prin regulamentele de organizare și funcționare care sunt subsecvente actelor normative de înființare, evident cu o putere juridică superioară ordinelor de ministru, SUNT ÎN COORDONAREA NEMIJLOCITĂ A MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE!

Așadar, atunci când ne plictisim de rezoluționat mape sau nu înțelegem cum e cu atâtea responsabilități, sfidăm legea de la nivelul funcției ministeriale și dăm un ordin prin care ne degrevăm de aceste atribuții obositoare?

Păi, da! Iată ca se poate!

Așa că, domnule ministru, când mai ieșiți public și anuntați că trimiteți Corpul de control într-o parte sau în alta, nu uitați să precizați că o să-l rugați frumos pe secretarul de stat să vă dea voie să faceți asta!

A, și să nu aud că nu știți de vreo nefăcută descoperită de Audit, de DGA sau de DGPI, pentru că, în mod nemijlocit, voi presupune că secretarul de stat care le coordonează direct în locul dumneavoastră și în sfidarea legii a “uitat să vă informeze”!

Dumneavoastră preocupați-vă în continuare cu ieșirile publice din ce în ce mai năstrușnice și între “reorganizări” și “reforme”, odihniți-vă corespunzător!

Mult succes!”, scrie Carmen Dan pe Facebook.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă