Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Carmen Dan răspunde acuzaţiilor şefului DGA, Cătălin Ioniţă

Carmen Dan răspunde acuzaţiilor şefului DGA, Cătălin Ioniţă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a caracterizat, luni, drept duplicitar comportamentul directorului DGA, Cătălin Ioniţă, care a acuzat-o de minciună şi că l-ar fi obligat să plece de la conducerea Poliţiei Române, tocmai acum, când a anunţat restructurarea DGA.

Rl online 0 comentarii

"Cătălin Ioniţă, în calitatea sa de director al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, avea toate instrumentele să facă absolut toate verificările referitor la fapte le-a considerat sau, mai nou, le consideră grave. Faptul că iese cu o astfel de poziţie după ce eu am prezentat în activitatea de bilanţ motivele pentru care eu consider că această structură importantă a ministerului trebuie să fie mai eficientă mi se pare cel puţin duplicitar. În aceeaşi notă, dacă-mi permiteţi, privesc şi faptul că acum consideră că este oportun să prezinte public un raport în care menţionează că nu a fost de acord să preia funcţia de şef al Poliţiei Române. Asta înseamnă că, probabil, aş putea să deduc, urmând firul logic al acţiunilor lui Ioniţă, că a existat un raport după fiecare discuţie cu mine sau cu premierul din acea dată", a declarat, luni, Carmen Dan, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Ministrul a mai spus că raportul transmis de Cătălin Ioniţă nu este înregistrat nici la Ministerul Afacerilor Interne şi nici la Guvern, aşa cum ar fi fost firesc, menţionând că la Palatul Victoria sunt înregistrate doar două rapoarte ale acestuia, unul din 9 ianuarie şi celălalt din 17 ianuarie.

"Este posibil ca domnul Ioniţă să aibă foarte multe rapoarte după orice discuţie pe care a avut-o în acea perioadă cu mine sau cu premierul de la acel moment. Cert este că la Guvern, la primul-ministru, sunt două acorduri, sper să nu greşesc, unul este din data de 9 ianuarie şi altul din data de 17 ianuarie", a completat Carmen Dan.

Ministrul a precizat că acum este de părere, mai mult ca oricând, că decizia de reorganizare a Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) este una necesară. "I-am solicitat să vină dânsul, în calitate de director, cu o formulă de reorganizare. Nu am făcut altceva decât să respect o cale normală şi firească", a completat Carmen Dan.

Referitor la declaraţiile lui Cătălin Ioniţă potrivit cărora el şi familia sa ar fi fost supravegheaţi, Carmen Dan i-a adresat directorului DGA invitaţia de a face publice demersurile pe care le-a făcut, în mod oficial, către Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), structură din cadrul ministerului.

"Nu am reproşuri de făcut şi dacă mă cunoaşteţi, ştiţi că mă raportez la instituţii, şi nu la persoane. Atunci când te comporţi într-o instituţie ca şi cum e a ta personală e o problemă", a mai spus Carmen Dan.

Solicitată să comenteze acuzaţiile formulate de Cătălin Ioniţă, potrivit cărora ar fi fost obligat să plece de la conducerea Poliţiei Române, ministrul a replicat: "Dumneavoastră ştiţi multe lucruri pentru că aţi trăit acele vremuri, aşa cum le-am trăit şi eu. Acum domnul Ioniţă spune foarte multe lucruri. Ce pot eu să fac în situaţia asta decât să îl las să spună ceea ce consideră că are de spus pentru că niciodată nu am considerat că e cazul să pun eu căluş la gură. De ce vorbeşte tocmai acum este o întrebare".

"Nu cred că ar trebui să spun eu care ar fi consecinţele (acuzaţiilor aduse de Cătălin Ioniţă -n.r.). Ce e trist pentru mine e că un ofiţer de carieră, aşa cum spune, care invocă onoarea, îşi pune uniforma în cap în modul ăsta", a conchis Carmen Dan.

Reacţia ministrului vine după ce şeful DGA, Cătălin Ioniţă, a transmis o scrisoare deschisă în care acuză faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA îl vizează de fapt pe el.

Ioniţă descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliţie. Totodată, directorul DGA a mai spus că a aflat de faptul că, faţă de şeful Poliţiei Române se desfăşoară activităţi de supraveghere operativă, deasemenea şi asupra familiei sale, existând martori şi probe video în acest sens, şi a înştiinţat conducerea D.G.P.I., însă nu s-a întâmplat absolut nimic.

Cătălin Ioniţă a mai acuzat că a fost silit să scrie un raport cu demisia din funcţie chiar înainte de o deplasare în S.U.A. la misiunea O.N.U., spunându-i-se să plece liniştit, iar ulterior, a aflat din presă că şi-a dat demisia.

Comentarii

loading...