23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCătălin Ioniţă ar fi pretins un teren de 4 ha drept șpagă

Cătălin Ioniţă ar fi pretins un teren de 4 ha drept șpagă

Cătălin Alexandru Ioniţă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii, în formă continuată. În aceeaşi cauză, este urmărită penal şi Petruţa Dinu, pentru cumpărare de influenţă. 

“Suspectul Ioniţă Alexandru-Cătălin, în perioada 2009 – 2010 când îndeplinea funcţia de şef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1 Bucureşti, a pretins de la suspecta Dinu Petruţa (persoană îndreptăţită la reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de aproximativ 18 hectare, în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov) cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare din suprafaţa respectivă, promiţând în schimb că îi va determina pe funcţionarii publici cu atribuţii în acest sens să urgenteze finalizarea procedurii de punere în posesie”, arată DNA.

În aceste condiţii, femeia i-a promis cedarea cu titlu gratuit a celor 4 hectare de teren lui Cătălin Alexandru Ioniţă.

Ca urmare a demersurilor lui Cătălin Ioniţă, pe 3 decembrie 2010, Comisia pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a judeţului Ilfov a emis titlul de proprietate în favoarea Petruţei Dinu şi a altor trei persoane asupra a 18,17 hectare.

Ulterior, pe 19 martie 2015, persoanele beneficiare ale terenului au vândut întreaga suprafaţă lui Cătălin Ioniţă şi unei alte persoane din familia acestuia.

Conform înţelegerii, cumpărătorii au achitat doar preţul de 70.000 de euro pentru suprafaţa de 14 hectare, preţul convenit fiind de 5.000 euro/hectar, restul de 4,17 hectare fiind cedate cu titlu gratuit.

Procurorii mai acuză că, în declaraţiile de avere din perioada 2015 – 2018, Cătălin Ioniţă a minţit cu privire la acel teren, de fiecare dată menţionând doar o suprafaţă de 18.174 m2 (1,8 hectare), adică 10% din suprafaţa reală dobândită.

Prezentul dosar penal a fost constituit în anul 2018.

Cele mai citite

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă