20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCâte mii de țigări de contrabandă încap într-un autoturism

Câte mii de țigări de contrabandă încap într-un autoturism

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare, pe 17 ianuarie, două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Mangalia, emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 4.920 pachete cu țigări de contrabandă, diferite mărci, evaluate la 54.100 lei. Totodată, poliţiştii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au continuat cercetările, în vederea identificării și a altor cantități de țigarete provenite din contrabandă.

Astfel, în data de 20.01.2019, lucrătorii noștri au oprit în trafic, pe raza județului Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 30 și 35 de ani, domiciliați pe raza judeţului Suceava, despre care existau date și informații că sunt implicați în activităţi de contrabandă cu țigări. Cei doi bărbați și autovehiculul au fost duși la sediul Gărzii de Coastă, în vederea efectuării unui control amănunțit.

Cu această ocazie, a fost descoperită, ascunsă, în două compartimente special amenajate, unul situat în bara de protecție spate și unul între bancheta locurilor din spate și portbagaj, cantitatea totală de 2.487 pachete cu țigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană. În total, au fost ridicate în vederea confiscării 148.140 ţigarete de contrabandă (7.407 pachete țigări) diferite mărci, evaluate la 78.970 lei, și a fost indisponibilizat un autoturism.

În cauză sunt cercetaţi trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 30 și 37 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar pentru doi dintre ei au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă