12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCâteva mii de persoane protestează în Piaţa Victoriei față de OUG care...

Câteva mii de persoane protestează în Piaţa Victoriei față de OUG care modifică legile justiției

Protestatarii, cei mai mulţi tineri, scandează împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Unii dintre cei din piaţă au portavoci, steaguri şi câteva bannere de mari dimensiuni, transmite Agerpres.

Jandarmii au montat garduri de protecţie în jurul zonei din centrul Pieţei Victoriei, unde s-au strâns participanţii la protest.

Acţiunea de protest a fost iniţiată prin intermediul reţelelor de socializare.

Alianţa 2020 USR-PLUS a anunţat că se va alătura protestului, în Piaţa Victoriei urmând să fie prezenţi şi cei doi lideri ai alianţei, Dacian Cioloş şi Dan Barna.

Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff.

Pe una dintre clădirile din jurul Pieţei Victoria a fost proiectat mesajul: „Asta este ţara noastră, nu este moşia voastră”

În continuare sosesc grupuri de oameni în piaţă. Între manifestanţi sunt şi membri ai USR.

Jandarmeria Capitalei a anunţat că pentru organizarea manifestaţiei din Piaţa Victoriei nu au fost respectate condiţiile legale.

“Pentru organizarea acestei manifestaţii nu au fost respectate condiţiile legii adunărilor publice în vigoare, aceasta fiind anunţată pe reţelele de socializare, în mediul online şi în mass-media. Jandarmeria Capitalei va asigura ordinea şi liniştea publică şi va lua toate măsurile pe care le consideră necesare, astfel încât să prevină incidentele care ar putea tulbura ordinea publică pe timpul desfăşurării acestei manifestaţii”, se arată într-un comunicat transmis duminică de Jandarmeria Capitalei.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă