13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE: Protestatarii se retrag din Piața Victoriei

UPDATE: Protestatarii se retrag din Piața Victoriei

UPDATE: Protestatarii au început să se retragă din Piaţa Victoriei, în jurul orei 20,00 se mai aflau în faţa sediului Guvernului puţin peste o sută de persoane.

Printre protestatarii din faţa sediului Guvernului s-a aflat şi fostul premier Dacian Cioloş, fondatorul Mişcării România Împreună. El a stat de vorbă cu cei prezenţi la protest şi s-a fotografiat cu aceştia. Principalul mesaj transmis celor prezenţi în Piaţa Victoriei de fostul premier a fost acela că, în afară de prezenţa la vot, este nevoie şi de o implicare a cât mai multor “oameni noi” în politică.

Protestul din faţa sediului Guvernului s-a desfăşurat fără incidente.

UPDATE: Protestatarii care au venit sâmbătă seară în Piaţa Victoriei au format, în jurul orei 19,00, un drapel din cartoane colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au luminat cu ajutorul lanternelor de la telefoanele mobile.

Protestul se desfăşoară sub sloganul “La mulţi ani, România în Europa!”, participanţii fluturând steagurile României şi Uniunii Europene, scrie Agerpres.

Protestatarii  cer demisia Guvernului, scandând lozinci antiguvernamentale cu ajutorul portavocelor, iar unii dintre manifestanţi au vuvuzele, fluiere şi tobe.

“Centenar fără penali”, “Justiţie, nu corupţie”, “Iubirea de ţară în stradă se măsoară”, “Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, “Guvern de hoţi şi de mafioţi” sunt câteva dintre scandările celor prezenţi în faţa sediului Guvernului.

În Piaţa Victoriei se află şi reprezentanţi ai USR şi ai Mişcării România Împreună, care strâng semnături pentru campania “Oameni noi”.

Ordinea publică este asigurată de reprezentanţi ai Jandarmeriei, până la această oră nu s-au înregistrat incidente iar traficul nu este restricţionat în zonă.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă