CCR judecă miercuri legea referitoare la identitatea de gen

CCR judecă miercuri legea referitoare la identitatea de gen

Legea care interzice referirile la identitatea de gen în școli și universități, contestată de societatea civilă și de președintele Klaus Iohannis, va fi miercuri pe masă judecătorilor CCR.

Romania libera 0 comentarii

Reprezentanții mediului academic, studenți și organizații non-guvernamentale spun că adoptarea unor asemenea prevederi trimite România înapoi în comunism.

Modificarea legii educației, în sensul în care profesorii nu mai pot să le predea elevilor și studenților conceptul "identității de gen", a stârnit un val de critici din partea mediului academic de la noi și din afară țării, arată știri.tvr.ro.

Universitățile de la noi vor pierde finanțare și vor renunța la programele în parteneriat cu facultăți din afară țării, susțîn profesorii. Și asociațiile de studenți contestă modificările și spun că legea încalcă dreptul la educație.

Printr-un amendament la legea educației, senatorii au interzis în școli și universități răspândirea teoriilor sau a opiniilor privind identitatea de gen, care susțîn că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași.

Comentarii

loading...