9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCe ar trebui sa stie oricine despre echipamentele de protectie?

Ce ar trebui sa stie oricine despre echipamentele de protectie?

Ce este echipamentul de protectie?
Echipamentele de protectie sunt acele echipamente care se poarta pentru a minimiza expunerea la anumite pericole care cauzeaza vatamari si boli grave la locul de munca. Aceste boli sau leziuni pot rezulta din contactul cu pericole chimice, fizice, electrice, mecanice sau de alta natura.

Echipamentele de protectie individuala pot include diverse articole de imbracaminte, precum manusi, salopete, pantofi sau bocanci, dopuri pentru urechi, palarii, veste sau alt fel de costume.

Cum este asigurata utilizarea adecvata a echipamentului de protectie?

Toate echipamentele individuale de protectie trebuie sa fie proiectate si construite in cele mai bune conditii de siguranta si trebuie mentinute intr-un mod cat mai curat si sigur.

Acestea trebuie sa se potriveasca perfect celor ce le poarta, astfel incat sa fie incurajata purtarea lor. Daca echipamentul nu se potriveste in mod corespunzator, cu siguranta se va vedea diferenta intre a munci cu protectie sau a fi expus in mod periculos.

Atunci cand aparatura, modul de lucru sau controalele administrative nu sunt fezabile sau nu ofera suficienta protectie, atunci este obligatoriu ca angajatorii sa ofere angajatilor lor  acele echipamente de protectie si sa se asigure sa sunt folosite in mod corespunzator.

De asemenea, angajatorii trebuie sa instruiasca fiecare angajat in parte legat de utilizarea echipamentului individual, astfel incat sa cunoasca:

–        Cand este necesar sa il foloseasca

–        Ce fel de echipament trebuie sa foloseasca in anumite cazuri

–        Cum se imbraca corect un echipament, cum se ajusteaza si cum se poarta

–        Care sunt limitarile echipamentului

–        Cum se ingrijeste corect, cum se intretine, care este durata de viata si cum trebuie eliminat echipamentul

Cum se aleg echipamentele de protectie?

Toate echipamentele de protectie trebuie alese astfel incat acestea sa corespunda normelor in vigoare si sa fie marcate CE.

Este necesar ca atunci cand se alege un echipament de protectie, acesta sa corespunda din toate punctele de vedere celor care il utilizeaza si trebuie luate in considerare atat dimensiunile, cat si croiala si greutatea.

In anumite cazuri, atunci cand trebuie purtate mai multe tipuri de echipamente de protectie, este necesar ca acestea sa poata fi purtate concomitant, fara a le fi limitate caracteristicile privind protejarea angajatului.

Care este modul de intretinere al echipamentelor de protective?

Echipamentele de protectie trebuie sa fie mentinute curate, intr-o stare impecabila, de asemenea trebuie pastrate si depozitate in spatii curate si uscate.

In cazul in care nu este vorba despre un echipament de protectie individual de unica folosinta, dupa fiecare utilizare acest echipament trebuie curatat si pastrat intr-un mediu potrivit, astfel incat sa nu fie deteriorate. In caz contrar, este foarte posibil ca atunci cand este utilizat urmatoarea data, echipamentul sa isi fi pierdut calitatile si sa nu mai poata asigura protectia celor ce il folosesc sau il poarta.

Este foarte important ca atunci cand se alege echipamentul de protectie, acesta sa fie achizitionat doar de la firme de profil, cu vechime si experienta, firme care ofera produse de top, ale caror preturi sunt cele mai convenabile atunci cand vine vorba despre raportul calitate- pret.

   Sursa: Agentia de Marketing Edcora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

–          

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă