Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ce măsuri radicale pentru amenințarea coronavirus urmează

Ce măsuri radicale pentru amenințarea coronavirus urmează

De mâine, se închid unitățile de învățământ preuniversitar, în toată țara.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

Nu va fi însă ultima măsură de prevenire a extinderii numărului de persoane infectate cu noul coronavirus.

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au declarat, pentru “România liberă”, că secretarul de stat Raed Arafat dorește înăsprirea măsurilor, următorul pas fiind închiderea temporară (pentru chiar două săptămâni) a tuturor instituțiilor publice (excepție făcând, evident, instituțiile care intervin în cazuri de urgență).

Primăriile și instituțiile subordonate acestora ar urma să-și suspende programul de lucru cu publicul.

Edilul-șef al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis Poliției Locale să-și trimită agenții în unitățile de alimentație publică, pentru a lua date legate de numărul persoanelor care au intrat în local și despre organizarea unor evenimente cu mulți participanți.

Gabriela Firea ar putea obliga restaurantele, barurile, pub-urile, teatrele particulare și cluburile din Centrul Capitalei să-și limiteze numărul de clienți, sub 50 sau chiar 30, au menționat, pentru “România liberă“, surse din cadrul Primăriei Municipiului București.

După închiderea școlilor, liceelor și grădinițelor, marile universități de stat și particulare din Capitală ar urma să-și suspende, de asemenea, cursurile.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor școlare județene și regionale, precum și a competițiilor sportive, până la o dată care va fi comunicată ulterior.

De asemenea, nu vor mai fi organizate simulările pentru examenele naționale, în această perioadă.

Potrivit informațiilor obținute de “România liberă”, ministrul Monica Anisie și inspectorii școlari generali au considerat că nu este necesară măsura de suspendare a cursurilor în toate unitățile de învățământ, dar totuși secretarul de stat din MAI Raed Arafat a insistat pentru luarea acestei decizii.

“Suspendarea cursurilor din unitățile de învățământ este atribuția EXCLUSIVĂ a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Din informațiile noastre, conducerea și sindicaliștii Metrorex poartă discuții cu CNSSU, privind închiderea metroului, reprezentanții companiei fiind împotriva acestei măsuri.

Comentarii

loading...