13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCei doi brutari din Sri Lanka ar putea fi angajați în Cluj...

Cei doi brutari din Sri Lanka ar putea fi angajați în Cluj de un oficial local

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, Alin Tișe a subliniat că dezbinarea, rasismul sau xenofobia nu sunt caracteristicile acestui neam și nu este de acord cu situația creată în Ditrău, județul Harghita, unde tot satul este împotriva celor doi brutari din Sri Lanka, scriu Știripesurse.ro.

„Urmăresc de câteva zile cazul celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la o brutărie din Ditrău, județul Harghita. Etapa în care a ajuns astăzi această situație îmi aduce aminte, din nou, că nu dezbinarea, rasismul sau xenofobia sunt caracteristicile acestui neam. Am decis ca luni dimineață să îi contactăm pe cei doi muncitori din Sri Lanka, având convingerea că își vor putea găsi câte un loc de muncă la una dintre instituțiile subordonate Consiliului Județean Cluj – societățile din Tetarom, Clujana sau Agro Transilvania”, a arătat Tișe în postare.

Acesta susține că unicitatea românilor rezonează cu toleranța, înțelegerea, o bună comuniune și grijă pentru cei din jur, valori care au fost mereu respirate.

„Nu am putea fi altfel”, a conchis președintele CJ Cluj.

Și antreprenorul Ștefan Mandachi l-a criticat pe patronul brutăriei din Ditrău care a spus că îi scoate pe cei doi din producție și le-a făcut brutarilor din Sri Lanka oferta de a-i angaja la firma sa. „Cu riscul să pierd clienții sau să provoc răscoale, îi pun șef de producție”, a spus el.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situația angajării celor doi cetățeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranți în satul lor.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă