Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: INQUAM PHOTOS

Foto: INQUAM PHOTOS

Cei mai mulți dintre românii care vor să voteze în străinătate sunt în Marea Britanie

3.939 români și-au anunțat oficial intenția de a vota în străinătate și au solicitat deschiderea unor secții de votare în țările unde sunt rezidenți.

Petronel Tudor 0 comentarii

Români din Marea Britanie (816), Germania (421), Spania (385), Italia (322) și Olanda (282) au solicitat Autorității Electorale Permanente deschiderea de secții de votare pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie. Și din Republica Moldova au fost făcute 216 solicitări până la expirarea termenului, dar există solicitări și din țări ca Insulele Virgine, Saint Vincent and the Grenadines ori Principatul Monaco.

Românii aflați în străinătate care doresc să voteze prin corespondență mai au la dispoziție 29 de zile să o facă accesând site-ul votstraintate.ro. Până miercuri dimineață, erau înscriși pentru a vota prin corespondență 12.500 români, cei mai mulți dintre ei din Marea Britanie (2865), Germania (2.000) și Elveția (960).

„În condiţiile în care multe state - şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european - vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus.”, a transmis AEP.

Comentarii

loading...