15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCele mai multe femei abuzate se întorc la agresor. Care sunt motivele

Cele mai multe femei abuzate se întorc la agresor. Care sunt motivele

Reprezentanţii centrului de găzduire spun că, după părăsirea instituţiei, unele femei solicită divorţul şi devin independente, însă, de cele mai multe ori, acestea se întorc la agresori.

„Întoarcerea la agresori se datorează faptului că unele victime nu sunt independente financiar, fie nu au fost lăsate să lucreze niciodată, iar perspectiva de a se întreţine singure pe ele şi copii le sperie, fie nu au studii, nu au calificările necesare şi nu acceptă să facă o muncă necalificată, fie nu cunosc limba – în cazul victimelor de altă naţionalitate, fie din convingere religioasă – în cazul femeilor de origine musulmană”, a declarat, pentru Mediafax, reprezentantul centrului ANAIS, avocatul Giulia Crişan.

Unele victime sunt ameninţate pentru a se întoarce la agresor şi de cele mai multe ori cedează insistenţelor din partea partenerului.

„Unele femei nu sunt capabile emoţional să reziste rugăminţilor agresorului care devine deodată grijuliu, regretă faptele şi promite că nu se va mai întâmpla, altele sunt ameninţate de cele mai multe ori cu faptul că li se vor lua copiii pentru că ele nu au venituri şi nici condiţii locative ca să-i crească”, a mai spus Giulia Crişan.

Victimele violenţei în familie pot să se adreseze centrului pentru a beneficia gratuit de consiliere pentru prevenirea combaterii violenţei domestice, consiliere juridică, consiliere psihologică sau vocaţională. De asemenea, în cadrul centrului de primire în regim de urgenţă “Casa Invicta”, este oferită găzduire victimelor violenţei în familie. Instituţia activează nonstop, iar angajaţi sunt asistenţi sociali, medici generalişti, psihologi, psihoterapeuţi şi avocaţi, care ajută, gratuit, femeile.

„Are o destinaţie secretă, victimele sunt aduse de agenţii de poliţie. În centru, victimele sunt preluate de un asistent social care evaluează cazul şi dispune admiterea. Primirea se face la orice oră, pe baza evaluării efectuată pe loc de către asistentul social, victima este primită chiar dacă nu are acte de identitate, atunci când este adusă de poliţie”, a mai declarat Giulia Crişan.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă