Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Celebrul tren Orient Express arată problemele din sistemul feroviar autohton

Celebrul tren Orient Express arată problemele din sistemul feroviar autohton

Celebrul tren Orient Express a avut probleme cu locomotiva şi întârziere mare în timpul traversării ţării noastre, în drumul său de la Paris la Istanbul.

Rl online 0 comentarii

Restictiile de viteză, defecţiunile apărute la locomotiva CFR, dar şi lucrările care nu se mai termină sau nu se fac deloc, au lungit mult parcursul acestui tren, care a ajuns în Bucureşti cu două oare şi jumătate mai târziu decât arăta graficul.

Trenul a pornit pe 24 august din Paris. Cei mai mulţi turişti sunt britanici şi americani, iar călătoria este pentru cei care vor să vadă cum se călătoarea în mare stil acum un secol, în Epoca de Aur a trenurilor.

În România, trenul opreşte în staţiunea Sinaia, unde sunt vizitate Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de o locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta şi Bucureşti şi s-a oprit la Constantinopol.

Orient Express a purtat de-a lungul timpului tot felul de personaje, de la celebrităţi, la indivizi consideraţi dubioşi. Anii ’20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximă popularitate. Pornind de la poveştile care înconjurau acest tren şi pe călătorii lui, în acea perioadă celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de success „Crima din Orient Express”, care, ulterior, a fost ecranizat.

Comentarii

loading...