14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCelulă de criză la MAE după dispariția a trei români în Togo

Celulă de criză la MAE după dispariția a trei români în Togo

Conform sursei citate, a fost activată celula de criză a MAE.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Abuja, are în atenţie evenimentele legate de incidentul produs în apele teritoriale ale statului Togo la data de 3 martie, în care a fost implicată o navă sub pavilion maltez. Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, arată Ministerul de Externe.

Din datele preliminare obţinute, a fost confirmat faptul că printre membrii echipajului dispăruţi se află trei cetăţeni români.

“Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost activată celula de criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin Ambasada României la Abuja, monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale, cu proprietarul navei, precum şi cu autorităţile române cu competenţe în domeniu”.

 

Meleşcanu: Nu ştim dacă a fost o acţiune de piraterie sau una teroristă

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat luni, întrebat despre incidentul care a avut loc în apele teritoriale ale statului Togo şi în care sunt dispăruţi trei români, că a fost activată celula de criză de la nivelul MAE, s-a luat legătura cu autorităţile din Togo şi Nigeria, dar deocamdată nu se ştie dacă a fost o acţiune de piraterie sau una teroristă.

“E vorba de o navă care e folosită de o societate românească, cu echipajul întreg românesc. După ieşirea din apele teritoriale au fost atacaţi de o ambarcaţiune de piraţi. Conform instrucţiunilor pe care le au, marinarii s-au refugiat în camera de comandă şi au transmis un mesaj în legătură cu atacul care a fost desfăşurat. A intervenit marina militară, au fost salvaţi toţi, în afară de trei persoane care nu au putut ajunge la zona de timonerie unde erau baricadaţi ceilalţi”, a precizat Teodor Meleşcanu, la Parlament.

El a arătat că, deocamdată, nu se ştie dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă.

“Am declanşat funcţionarea celulei de criză, am luat legătura cu autorităţile din Togo şi din Nigeria. S-a întâmplat undeva între Nigeria şi Togo şi aşteptăm primele veşti. Pentru moment nu ştim dacă a fost o simplă acţiune de piraterie sau dacă a fost o acţiune teroristă. Urmează ca în zilele următoare să avem informaţiile respective”, a spus ministrul de Externe.

Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă