12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCererea Teldrum de anulare a hotărârii prin care Insula Belina a revenit...

Cererea Teldrum de anulare a hotărârii prin care Insula Belina a revenit statului român, respinsă

Tribunalul Teleorman a respins cererea Teldrum de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman prin care Insula Belina a trecut din administrarea Consiliului Judeţean în cea a statului român.

„Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/26.11.2018 formulată de reclamanta SC Tel Drum SA în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Teleorman”, scrie pe portalul instanţei.

Hotărârea nu este definitivă, Teldrum având posibilitatea de a o contesta în termen de 5 zile de la comunicare.

Teldrum avea, prin cele trei contracte încheiate cu Consiliul Judeţean Teleorman, garanţia că, timp de 7 ani, va putea exploata Insula Belina fără oprelişti. Conducerea Consiliului Judeţean Teleorman a decis, însă, să renunţe la administrarea zonei şi să o dea înapoi Apelor Române.

Decizia a avut efecte mai ales asupra companiei Teldrum, care câştigase prin licitaţie cele trei contracte de închiriere.

Decizia de a da în judecată autoritatea judeţeană l-a şocat chiar şi pe preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu, care declara la momentul respectiv că: „Hotărârea pe care am dat-o e perfect legală”.

Nici reprezentanţii Teldrum şi nici cei ai Consiliului Judeţean Teleorman nu au putut fi contactaţi, vineri, pentru a-şi exprima punctul de vedere asupra acestei situaţii.

Cele mai citite

Regele Charles își reia activitățile publice. “A înregistrat progrese încurajatoare în tratamentul împotriva cancerului”, afirmă medicii

Regele Charles al Marii Britanii va reveni săptămâna viitoare la îndatoririle publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer. Acesta face...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă