Cererea Teldrum de anulare a hotărârii prin care Insula Belina a revenit statului român, respinsă

Cererea Teldrum de anulare a hotărârii prin care Insula Belina a revenit statului român, respinsă

Cererea Teldrum de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman prin care Insula Belina a revenit statului român a fost respinsă de magistraţii Tribunalului Teleorman. Decizia nu este definitivă, transmite Mediafax,

Rl online 0 comentarii

Tribunalul Teleorman a respins cererea Teldrum de anulare a hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman prin care Insula Belina a trecut din administrarea Consiliului Judeţean în cea a statului român.

„Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/26.11.2018 formulată de reclamanta SC Tel Drum SA în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Teleorman", scrie pe portalul instanţei.

Hotărârea nu este definitivă, Teldrum având posibilitatea de a o contesta în termen de 5 zile de la comunicare.

Teldrum avea, prin cele trei contracte încheiate cu Consiliul Judeţean Teleorman, garanţia că, timp de 7 ani, va putea exploata Insula Belina fără oprelişti. Conducerea Consiliului Judeţean Teleorman a decis, însă, să renunţe la administrarea zonei şi să o dea înapoi Apelor Române.

Decizia a avut efecte mai ales asupra companiei Teldrum, care câştigase prin licitaţie cele trei contracte de închiriere.

Decizia de a da în judecată autoritatea judeţeană l-a şocat chiar şi pe preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu, care declara la momentul respectiv că: „Hotărârea pe care am dat-o e perfect legală".

Nici reprezentanţii Teldrum şi nici cei ai Consiliului Judeţean Teleorman nu au putut fi contactaţi, vineri, pentru a-şi exprima punctul de vedere asupra acestei situaţii.

Comentarii

loading...